Velkommen til Blåhøj

Fakta om Blåhøj

Indbyggertal = Cirka 500 + opland

Blåhøj er et landsbysamfund bestående af Blåhøj Kirkeby, Gammel Blåhøj og Blåhøj, der oprindeligt har været stationsby. Her vil man hinanden og fællesskabet.

Tilflytterhistorie(r)

Nysgerrig på andres oplevelser?

Så læs tilflytterhistorierne og se de mange forskellige grunde til at flytte til Ikast-Brande Kommune.

Mød tilflytterne

Sociale medier og links

Der er mange indgange til at finde Blåhøj på sociale medier. Start her:

FB: Gruppen Blåhøj

W: MitBlåhøj.dk

W: Brandebladet.dk

W: Gratis kollektiv trafik i kommunen

Gode råd til tilflyttere

Deltag i fællesarrangementerne og mød naboer og nye bekendtskaber

Støt op om det lokale

Vær nysgerrig og spørg ind!

Kontakt

Navn: Finn Kristensen

Mobil: 2194 2675

Kontakt Finn via e-mail

Her er rart at være

Blåhøj er en by med sammenhold, nærvær og godt naboskab. Faktisk er det tre adskilte bydannelser – Blåhøj, Gammel Blåhøj og Blåhøj Kirke, men i dagligdagen går byerne under navnet Blåhøj. Midt mellem bydannelserne ligger byens hjerte: skolen og multihuset. Der er cykelsti til skolen, så børnene kan færdes trygt på skolevejen.

Beliggenhed, indkøb og kollektiv trafik

Blåhøj er beliggende i den sydvestligste del af Ikast-Brande Kommune, og der er cirka ti kilometer til Brande. Indkøb foretages i omegnsbyerne. Borgerne er rigtig gode til at hjælpe hinanden, og der hjælpes for eksempel til med indkøb til de, der ikke kan tage bussen. Der er gratis buskørsel internt i kommunen, og derudover er der blandt andet startet initiativer for fælleskørsel til og fra byen.

Den lokale skole og hal

Børnene går på Blåhøj Skole, som  er en landsbyskole med børn fordelt på 0.-6. klasse, og der lægges stor vægt på fællesskab, respekt og udvikling. Ved siden af skolen ligger hallen, som er bygget af og drives af frivillige. Bag skolen ligger multibanen, som borgerne selv har finansieret og bygget. I forlængelse af hallen ligger multihuset, hvor der holdes større arrangementer. Multihuset kan også lejes til private arrangementer.

Foreningslivet i Blåhøj

Foreningslivet er meget levende i byen, og der er altid noget at give sig til. Er du nysgerrig og interesseret i at bidrage til fællesskabet, er der gode muligheder for at blive frivillig i en af foreningerne – for eksempel inden for sport, jagt, udvikling, kirke eller aktiviteter i hallen.

Foreningerne står sammen om forskellige arrangementer henover året. Her kan man for eksempel møde andre til Sankt Hans, Løvfaldsfest, gymnastikopvisning, lystænding til jul, foredrag og fællesspisninger og meget andet.

Naturen og dyrelivet

Naturen i og omkring Blåhøj er skøn og byder blandt andet på skov, mose, bæk, fiskesø og store åbne vidder. Der er gode muligheder for at få noget luft og ro – for eksempel på den Skæve Bane, som er en sti på det tidligere banelegeme mellem Esbjerg og Silkeborg. Her er er rigt dyreliv, shelters, nybygget bålhytte med rindende vand og stor legeplads.

Favoritter i Blåhøj

  • Den skæve bane – Natursti på nedlagt jernbane
  • Arrangementer og fællesspisninger ved Blåhøj Fællespark
  • Skydebanen
  • Hallund Bæk
  • Betania Kirkecenter

Pendlerafstande

(Centrum til centrum)

Brande

Billund

Herning & Ikast

Skjern

Vejle

Find din næste bolig

Leje, eje eller bygge?
Få et overblik over mulighederne her på siden.

Hvad siger andre?

Vi har samlet en række tilflytterhistorier, som alle er helt unikke.

Har du spørgsmål?

Før du kontakter bosætningsguiden eller en af byernes kontaktpersoner, kan du finde svar her på siden.

Kontakt bosætningsguiden

Lene kan hjælpe med hurtigt svar eller den rette kontaktperson. Fang hende på +45 9960 4017 og tilflytter@ikast-brande.dk.