Velkommen til Engesvang

Fakta om Engesvang

Indbyggertal = Cirka 2.000

Byen har overbygningsskole med hal, integreret børnehave, byggegrunde, gode handlemuligheder og infrastruktur, smuk natur og et aktivt foreningsliv.

Tilflytterhistorie(r)

Nysgerrig på andres oplevelser?

Så læs tilflytterhistorierne og se de mange forskellige grunde til at flytte til Ikast-Brande kommune.

Mød Frederikke og Jeppe

Sociale medier og links

Der er mange indgange til at finde Engesvang på sociale medier. Start her:

FB: Engesvang Borgere

W: Engesvangidag.dk

W: Vandrestier i området

W: Gratis kollektiv trafik i kommunen

Gode råd til tilflyttere

Snak med folk og spørg bare – de vil gerne hjælpe!

Deltag i lokalforeninger og arrangementer

Kontakt naboerne. De har tit en masse gode råd

Kontakt

Navn: Joan Højlund (Engesvang Lokalråd)

Mobil: 6155 6888

Kontakt Joan via e-mail

Smukt placeret med gode muligheder

Engesvang ligger smukt i landskabet ved Bølling Sø. Naturen byder på gode stier til vandreture og cykelture, og fuglelivet er unikt ved Bølling Sø. De friske kan også hoppe i fra badebroen og nyde søen.

I Engesvang kan du og din familie erhverve jer en byggegrund eller et hus til langt under priserne i landets største byer. Det giver plads i budgettet til at gøre andre ting, der også giver værdi for dig.

Det gode børneliv

Engesvang har gode forhold for børnene. Arbejdet er i fuld gang med etableringen af en ny topmoderne integreret institution til indflytning primo 2020. Her er der stort fokus på at integrere naturen i den daglige leg. Skolen er en overbygningsskole med omkring 350 elever. De fleste klasser har to spor.

Byen har smuk natur, museer og et aktivt bryghus, der danner rammerne om meget socialt. Der er flere muligheder for dagligvareindkøb i byuen, og du finder flere frisører og tandlæger samt et lægehus i byen.

God infrastruktur og tog med timedrift

Toget standser i Engesvang. På kun 12 minutter ankommer du i centrum af Silkeborg. Det er hurtigere end at køre i bil fra det nordlige Silkeborg til centrum. Kører du til arbejde, kan du hurtigt komme på motorvejen mod Aarhus eller Herning eller tage hovedvej 13 mod Viborg eller Vejle.

I Engesvang er der masser af foreninger og netværk, du kan træde ind i. Byens hjemmeside giver et godt overblik over arrangementer og fællesskaber. Her tages der også godt imod tilflyttere.

Velkommen til!

Til fods i naturen – Rundt om Bølling Sø

En vandretur rundt om Bølling sø er en tur på 12 km – en tur hvor rygsækken – ikke bare bliver fyldt godt op med storslåede naturoplevelser – men også med et stykke Danmarkshistorie. Det er nemlig her Tollundmanden er fundet, det er her bopladserne fra nogen af de første mennesker i Danmark er registreret – og så er det her, hvor et af de største danske tørv-eventyr har udspillet en stor rolle.

Udsendelsen er venligst udlånt af dk4.

Pendlerafstande

(Centrum til centrum)

Silkeborg

Herning

Viborg

Billund

Aarhus

Vi har bygget vores drømmehus på den skønneste plet med fantastisk udsigt over søen. Her skal vi ikke gå på kompromis med noget.

– Frederikke og Jeppe, tilflyttere

Find din næste bolig

Leje, eje eller bygge?
Få et overblik over mulighederne her på siden.

Hvad siger andre?

Vi har samlet en række tilflytterhistorier, som alle er helt unikke.

Har du spørgsmål?

Før du kontakter bosætningsguiden eller en af byernes kontaktpersoner, kan du finde svar her på siden.

Kontakt bosætningsguiden

Lene kan hjælpe med hurtigt svar eller den rette kontaktperson. Fang hende på +45 9960 4017 og tilflytter@ikast-brande.dk.