Kontakt

Du er altid velkommen

Det kan være svært at finde svar på alle spørgsmål. Mangler du hjælp, eller vil du gerne vide mere om et emne, så kontakt vores bosætningsguide Lene. Hun hjælper gerne, så du kan komme videre med det, der er vigtigt for dig!

Telefonen er åben på nummer 9960 4017. Du kan også kontakte Lene på med en kort beskrivelse af dit spørgsmål. Så vender hun tilbage på skrift – eller telefonisk, hvis du beder om det.

 

Inden du tager kontakt

Men inden du ringer eller skriver…. Så kig herunder, hvor vi har samlet en række emner og links til svar på ofte stillede spørgsmål. Emnerne er listet alfabetisk.

Listen er under udarbejdelse. 

 

Affald og genbrug

I Ikast-Brande Kommune finder du fire genbrugsstationer. Dagrenovation sorteres i grønt og gråt. Affaldet afhentes hver 14. dag og betales efter vægt. Dette sikrer en høj genanvendelsesprocent.

Læs mere om Affald og genbrug

Bevæg dig for livet

Vil du gerne være mere aktiv? I Ikast-Brande Kommune kan du finde forskellige aktiviteter og events, der passer dig dit niveau.

Læs mere om Bevæg dig for livet

Biblioteker

Kommunens seks biblioteker er åbne både med og uden betjening. Find åbningstider, arrangementer og inspiration på bibliotekets hjemmeside. Her finder du også E-bøger & medier med fri adgang til elektroniske opslagsværker, internationale aviser, e-bøger og andre emner. For at bruge det skal du være bosat i kommunen og tilmeldt som låner på et af bibliotekerne.

Læs mere om Ikast-Brande Bibliotek

Børnepasning

Der er pasningsgaranti i Ikast-Brande Kommune. De helt små tilbydes plads i enten dagpleje eller vuggestue. Børn fra 2 år og 9 måneder tilbydes en børnehaveplads. Se kortet på siden Lokalt Liv for at få et overblik over pasningstilbud i kommunen.

Læs mere om Børnepasning

Cykelruter

Der er mange skønne stier og cykelruter i kommunen, blandt andet ”Den Skæve Bane”, Hjortestien og flere mountainbikeruter. 

Læs mere om Stier og ruter på VisitHerning.dk

Elitesport

Ikast-Brande Kommune er kendt vidt omkring for sit idrætsliv. Kommunen er hjemmebane for Fodboldakademiet under FC Midtjylland, Sportstar College, idrætsefterskolen og idrætshøjskolen ISI, samt for den professionelle golftræneruddannelse. Her kan du dyrke håndbold, fodbold, badminton, volleyball, taekwondo og golf på eliteniveau. Derudover har vi idrætsforeninger, der tilbyder et hav af forskellige sportsgrene. Alt fra faldskærmsudspring, bowling, squash til bueskydning. Det er ikke udvalget af foreningstilbud, som sætter begrænsningerne. Der findes mere end 70 fodboldbaner, 14 håndboldhaller, to vandlande, friluftsbade, fire golfbaner, en overdækket fodboldbane med mere.

Kontakt fritid@ikast-brande.dk for mere information

Erhvervskommune

Ikast-Brande ligger i top blandt danske kommuner, når det gælder Lokalt Erhvervsklima. Dansk Industri har undersøgt erhvervsklimaet i kommunerne siden 2010. Ikast-Brande Kommune har været nummer 1 i alt ni gange.

Læs mere om Lokalt Erhvervsklima

Erhvervsråd

Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande har mere end 680 midtjyske medlemsvirksomheder. Erhvervsrådet tilbyder blandt andet sparring, events, faglige netværk og vejlednings- og netværksydelser for iværksættere.

Læs mere om Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande

Fiskeparadis

Fine jyske åer giver mulighed for fiskeri efter nogle af verdens største havørreder, men også efter bækørred, gedde og stalling. Det er gratis for alle at fiske ved en del af kommunens arealer ved Brande Å, Holtum Å, Storå og mindre søer. Eneste forudsætning er, at du har betalt for det statslige fisketegn, hvis du er i aldersgruppen 18-65 år.

Læs mere om lystfiskeri i Ikast-Brande Kommune

Foreningsliv

Svømning, håndbold, badminton, gymnastik, tennis, taekwondo, skydning, atletik og mange flere. Der er masser af muligheder for at dyrke sport i foreningslivet i Ikast-Brande Kommune. Foreningslivet danner rammen for fællesskab og gode oplevelser, og foreningerne mangler ofte frivillige hænder til små og store opgaver.

Find en forening nær dig

Friluftsbade

I Ikast-Brande Kommune finder du – ud over svømmehallerne i Ikast og Brande – friluftsbade i Engesvang og Bording. Friluftsbadene har åbent fra maj til august. I Engesvang er der mulighed for svømmetræning på hold. I Bording er der et børnebassin og et svømmebassin 25 meter med 6 baner.

Læs mere om Bording Friluftsbad og Engesvang Friluftsbad

Frivillighed

Frivilligheden blomstrer i Ikast-Brande Kommune, og foreningerne søger ofte hjælpende hænder. Som frivillig møder du nyt netværk og lærer din by bedre at kende.

Se ledige frivilligjobs på frivilligjob.dk

Gratis kollektiv trafik

Alle busser, der kører internt i Ikast-Brande Kommune, er gratis for brugerne. Busserne følger skoleåret og kører i garage i skolernes ferier. Køreplaner kan downloades på kommunens hjemmeside. Regionalruter til større byer i andre kommuner er betalingsruter.

Læs mere om gratis kollektiv trafik

Grundsalg

Få et overblik over kommunalt udbudte byggegrunde på kommunens hjemmeside. Private udstykninger annonceres ofte via ejendomsmæglere på boligsider med boligtypen Helårsgrund.

Læs mere om grundsalg og kommunalt udstykkede byggegrunde

Vil du alligevel kontaktes? Så udfyld venligst alle felter. Tak!

1 + 11 =

Kontakt bosætningsguiden

Lene kan hjælpe med hurtigt svar eller den rette kontaktperson. Fang hende på +45 9960 4017 og tilflytter@ikast-brande.dk.