Lokalt liv

På denne side møder du det lokale liv i Ikast-Brande Kommune. Du får svar på en masse spørgsmål: Hvor ligger skoler og svømmehaller? Hvad med sport, kultur, natur, frivillighed og foreningsliv? Find rundt i kortet og lær kommunen at kende.

Kort om kommunen

Hvor ligger skoler, børnehaver eller cykelruter? På denne side kan du lære byerne at kende og få indblik i det, der sker lokalt – fra sport og foreningsliv til natur og kulturtilbud. Mange byer har deres helt særlige kendetegn. Et fællestræk for alle er, at byerne er fulde af ildsjæle, der vil fællesskabet.

Gå på opdagelse på kortet og opdag mulighederne i Ikast-Brande Kommune.

Hvordan virker kortet?

Du kan vælge tema og zoome på kortet med + og – (plus og minus) tasterne. For hurtigt zoom, kan du markere et område på kortet, mens du holder Shift-tasten inde.

Frivillighed

Der er en særlig ånd i Ikast-Brande Kommune. Her hjælper man hinanden. Herunder kan du høre, hvad forskellige aktører fortæller om kommunens Frivillighedsbørs. Du kan også lære mere på Ikast-Brande Kommunes hjemmeside om frivilligt socialt arbejde.

Sammen kan vi alt.

Foreningsliv

Foreningslivet blomstrer i Ikast-Brande Kommune. Der findes et væld af foreninger indenfor sport, kultur og frivillige sociale foreninger.

Her får du et overblik over idrætsforeninger i kommunens større byer. Netværk starter ofte om fælles interesser og sport.

Kunst og kultur

Der er meget at opleve i Ikast-Brande Kommune. Kulturnatten har gang i hele kommunen en efterårsaften, der er museer og lokale musikarrangementer, gavlmalerier i Brande og Street Art Festival, skulpturer i Ikast, fortællingerne om uldjyderne og egnens tekstilhistorie – og meget mere.

 Vil du mere, er der kort til de store internationale events i blandt andet Herning, Aarhus og Horsens.

Her kommer du ikke til at kede dig.

Natur

Ikast-Brande Kommune er fuld af den skønneste natur. Hærvejen, Harrild Hede, Bølling Sø, de bedste fiskevande – mulighederne er mange. Dyk ned i herlighederne og lad dig overraske. 

VisitIkast-Brande og VisitHerning er slået sammen, og du kan lade dig inspirere til oplevelser i vores kommuner på visitherning.dk.

Contact Newcomer Service

Lene can help with answers and finding the right contact persons. Her contact information are +45 99 60 40 17 and welcome@ikast-brande.dk.