Ville til København men endte i Ikast: Her kan børnene få det bedste af det hele.

Om familien

Mathilde og Allan er tilflyttere fra Slagelse. Boligen er midlertidig, mens de bygger hus. ”Heldigvis fandt vi et skøn lejebolig gennem vores nye netværk. Det betyder meget for os, at der er styr på boligsituationen, indtil vi flytter i det nye hus.”

 

Familien består ud over forældre af to børn på 10 og 6 år. De er flyttet til, fordi drengen er optaget på en ny fodboldfriskole med fokus på talentudvikling. ”Vi søgte mod København, men en morgen så jeg et Go’morgen Danmark-indslag om en ny friskole i Ikast. Så var jeg solgt,” fortæller Mathilde. ”Vi har kun haft en Plan A, og vi vil det her – så det skal nok lykkes. Det er som at flytte hjem til venner, og vi har allerede fået et netværk,” supplerer Allan.

Forældrene har en ydmyg tilgang til talentudvikling og fodboldambitioner. ”Hvis et barn skal opdages, så bliver det opdaget. Lige nu skal han bare udvikle sig og have det sjovt imens – det er stadig børnefodbold”.

Mathilde og Allan har gjort sig mange forberedelser før skiftet til Ikast. Det har været særligt vigtigt at finde gode skole- og fritidstilbud til datteren. ”Havde vi ikke fundet gode tilbud til hende, så var vi blevet på Sjælland. Hun skal også mærke, at vi støtter hende, for vores børns trivsel er det vigtigste.”

Den nye tilværelse tegner lys. Huset i Slagelse blev skuffesolgt, og Allan fik hurtigt nyt job. ”Ikast har nogle fantastiske fodboldfaciliteter, og vi er vilde med at komme på Hjertet (et mødested for kultur og formidling, red.). Vi glæder os til at lære mere.”

Gode råd til tilflyttere

”Vær nysgerrig og mød det nye med tillid og respekt. Der er en anden ro og hjælpementalitet, end vi har været vant til, og alle har villet os det godt.

Tag endelig fat i bosætningsguiden – hun har hjulpet os med information om skoler, fritidsaktiviteter og boligsøgning i Ikast.”

– Hilsen Mathilde og Allan

Kontakt bosætnings-guiden

Lene kan hjælpe med hurtigt svar eller den rette kontaktperson. Fang hende på +45 99 60 40 17 eller tilflytter@ikast-brande.dk.