Gå til hovedindhold

Gode grunde til at flytte til

Meget bolig for pengene, gode jobmuligheder, rigt foreningsliv, stærkt erhvervsliv, fordelagtig infrastruktur. Der er mange gode grunde til at have Ikast-Brande med i tankerne, hvis I planlægger flytning.

Billede af skulpturen Samfund ved Ikast Station
 • Læs op

Indhold

  Hvad er vigtigt, når du vælger din base?

  Enhver person, du spørger, vil give sin egen personlige holdning til, hvorfor det er det hele værd at flytte til Ikast-Brande. Det ved vi godt. Det afhænger af familieforhold, job, fritidsinteresser, økonomi og meget andet.

  Derfor får du her et udpluk af gode grunde. Listen er på ingen måde udtømmende - men så har du noget input at tage udgangspunkt i.

  Vigtigst er, hvad der giver værdi for dig og din familie.

  Gode grunde til at flytte til

  I Ikast-Brande Kommune er der god plads til børnene. Der er nærmest ingen ventetid på dagtilbud, og børnene får plads i deres nærområde. Det giver glade børn og forældre.

  Læs mere om dagtilbud i Ikast-Brande

  Der er rigtig mange penge at spare ved at købe hus i Ikast-Brande Kommune.

  På boligsiden.dk kan du sammenligne salgspriser på op til fire områder – og der er stor forskel på boligpriserne i region Midtjylland.

  Hvis du er boligsøgende i Aarhus, ligger den gennemsnitlige salgspris på hele 27.905 kr./m2. I Silkeborg er prisen 15.599 kr./m2. I Ikast-Brande Kommune ligger prisen til sammenligning på 10.092 kr./m2 (oktober 2021).

  Her får I meget bolig for pengene – og beliggenheden i hjertet af Jylland er i top.

  Læs mere om bolig i Ikast-Brande

  Ikast-Brande ligger i hjertet af Jylland. Her er godt motorvejsnet, så du kan med fordel bosætte dig med din familie i det midtjyske og søge drømmejobbet i nærområdet eller med pendlertid. Motorvejene gør det muligt at nå både Aarhus, Billund og Vejle i det østjyske og Herning, Holstebro, Ringkøbing og Esbjerg i det vestjyske - inden for en times kørsel. Derudover er der regionale tog, så pendlertiden kan bruges effektivt.

  Vi har gjort det let for dig at overskue byerne og pendlertiderne.

  Læs mere om byerne i Ikast-Brande

  Fra 1. januar 2022 kan forældre søge tilskud på 7.000 kr. pr. måned til pasning af egne børn i hjemmet. Der kan maksimalt søges tilskud til 3 børn i samme husstand.

  Læs mere om tilskud til pasning af egne børn i hjemmet

  Ikast-Brande Kommune er bedst i lokalt erhvervsklima. Dansk Industri har siden 2010 undersøgt lokal erhvervsvenlighed i landets kommuner. I Ikast-Brande kan vi noget særligt.

  I alle årene, som undersøgelsen har fundet sted – på nær ét enkelt år – har Ikast-Brande vundet førstepladsen af landets 98 kommuner. Virksomhederne er meget tilfredse med kommunens service. Men de efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

  Der er gode jobmuligheder i Ikast-Brande – og der er brug for dig.

  Læs mere om jobsøgning i Ikast-Brande

  Der er stærkt udbud af ungdomsuddannelser i i Ikast-Brande, og de unge kan også få en videregående uddannelse her i området. VIA University College udbyder pædagoguddannelsen i Ikast. Med en kort tur med bus eller tog når du til Herning, hvor der er udbudt +60 uddannelser. Her kan du læse alt fra beklædningshåndværker til kandidat i IT, kommunikation og organisation.

  Læs mere om Herning som uddannelsesby