Gå til hovedindhold

Alicia og Torben, Ikast

'Vi flyttede til Ikast på grund af den Internationale Skole. Nu er vores søn klar til den danske folkeskole.'

Tilflytterfamilie besøger Hjertet i Ikast
 • Læs op

Indhold

  Om familien

  Alicia og Torben flyttede til Ikast i starten af 2019, efter at Torben havde boet i Mexico i 25 år. Parret mødte hinanden i Mexico i 1994, hvor Torben arbejdede som industritekniker. De blev gift og forventede, at de skulle blive i Mexico. Da de fik barn, ændrede det sig over tid.

  ”Vores søn skal også kende Danmark, det danske sprog, kulturen, traditionerne, og hans danske familie. Så må han vælge, hvor han vil bo, når han bliver voksen.” Alicia og Torben valgte at flytte til Ikast, fordi Torben fik job i Silkeborg. På Den Internationale Skole fik sønnen mulighed for at starte skole i et internationalt miljø og også bevare kontakten til spansk- og engelsktalende børn. ”Nu overvejer vi, om han skal i folkeskole for at få mere dansk”.

  "Vi boede i Mexico City Metropol – en by med 22 millioner indbyggere. Det kan slet ikke sammenlignes med Ikast. Vi havde hushjælp og privatskole til vores søn", fortsætter Alicia.

  Her i Ikast nyder vi stilheden, trygheden og at kunne cykle rundt i den smukke natur. Ikast er en mindre men overraskende international by, og den bedste måde at integrere sig på er ved at lære det danske sprog og den danske kultur, fortæller Alicia.

  Opfølgning: Allan er nu startet på den lokale folkeskole, og han trives og forbedrer hurtigt sine danskkundskaber.